Word jij Pauls nieuwe collega?

Specialist ouderengeneeskunde (SO) en medisch leider bij Proteion. Dát is Paul. In een open organisatie als Proteion voelt hij zich helemaal thuis. ‘Bij Proteion kan ik volop ontdekken en mijn talenten steeds verder ontwikkelen. Het medisch leiderschapsprogramma nodigt mij uit een extra stap te zetten in mijn werk.’ Leren, groeien en vormgeven aan de ouderenzorg. Dat doen we samen. Samen met jou?

Paul Heuvelmans in gesprek

Jouw unieke positie als SO

Proteion is een organisatie met ruim 3000 medewerkers. Maar met verschillende locaties in de regio Noord- en Midden-Limburg maken wij kleinschalige zorg en hechte teams toch mogelijk. ‘Binnen het team is jouw werk als SO heel belangrijk,’ vertelt Paul. ‘Van de ruim 3000 mensen zijn er namelijk slechts 11 specialisten ouderengeneeskunde. Als SO verdiep je je in tal van ziektebeelden. Dat maakt het werk uitdagend en interessant. Ikzelf werk bijvoorbeeld vooral aan het verbeteren van de zorg voor cliënten met somatische klachten. Daarnaast heeft iedere SO een eigen specialisatie of interessegebied, als onderdeel van ons programma voor medisch leiderschap. Dat maakt je werk echt uniek. Zo heb ik me gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson. Maar ook denk en beslis ik mee over beleidsvraagstukken. Op die manier werk ik in én voor de organisatie. Ik ontwikkel me in de volle breedte, maar duik óók de diepte in. Dat zorgt voor veel inzicht en variatie in mijn werk. Het maakt elke dag gewoon bijzonder.’

Medisch leiderschap daagt uit

Het medisch leiderschapsprogramma van Proteion bestaat nu 2 jaar en blijft elke dag in ontwikkeling. ‘Door naast SO ook medisch leider te zijn, word ik aangemoedigd de regie te nemen over de inhoud van mijn vak,’ legt Paul uit. ‘Als SO krijg je de verantwoordelijkheid om op jóúw manier de kwaliteit van ouderenzorg te verbeteren. Zo heb je de regie op de inhoud van de zorgprocessen. En door nauw contact met de huisarts, ziekenhuizen en andere zorgpartners in de regio ben je een belangrijke schakel binnen onze organisatie. Bij Proteion zijn er bovendien tal van interne opleidingsmogelijkheden. Naast je reguliere werk als SO kun je je specialiseren in een kaderopleiding. Je volgt dan extra scholing om je kennis te verbreden of te verdiepen. Of het nu gaat om palliatieve zorg, psychogeriatrie, onderwijs of revalidatie. Iedere SO heeft weer een ander takenpakket en krijgt verantwoordelijkheid voor een specifiek onderdeel van de ouderenzorg. Een onderdeel waar je in wilt groeien en leren. Daar krijg je bij Proteion ook écht ruimte voor.’ Wat je interesse ook is, jouw ambitie en inzet maken je werk als SO gewoon bijzonder. Welk talent zou jij graag willen ontplooien?

Werken waar jij graag wilt

Bij Proteion zetten we de behoeften van de cliënt op de eerste plaats. Maar onze medewerkers vinden wij net zo belangrijk. Daarom werk je bij Proteion op de plek die bij jóúw past. Bijvoorbeeld in een van onze 11 zorgcentra, in samenwerking met onze zorgondernemers of bij mensen thuis. ‘We verdelen met collega’s alle taken onderling en stemmen de zorg goed op elkaar af,’ vertelt Paul. ‘Doordat Proteion weinig hiërarchie heeft, kunnen we effectief met elkaar samenwerken en elkaar ondersteunen waar nodig. De drempel is laag. Een vraag stellen, een dag meelopen, iets nieuws leren: dat kan bij Proteion allemaal. We beseffen ook echt dat we elkaar nodig hebben. Dat zorgt voor veel wederzijdse waardering en begrip.’

Word jij onze nieuwe SO?

Als aanvulling op ons toegewijde team, is er ruimte voor een nieuwe collega! Kom je bij Proteion werken, dan kijken we echt naar wie jíj bent. Wat betekent medisch leiderschap voor jou? Hoe wil jij je werk bij ons invulling geven? Samen gaan we op zoek naar jouw talenten en ambities. Check onze vacature en kom eens langs voor een kop koffie en een goed gesprek.